Vi fick ju ett rätt bra tillskott av sötsaker när vi var på Liseberg senast. Och eftersom jag försöker att inte barnen ska äta godis på veckodagarna kom jag på att man kan göra slut på godsakerna genom att gömma dem i bakverk. Smart va? 😉

Idag slängde jag ihop dessa ljuvliga muffins. Från Dagens muffins.

6 portioner
Stora formar, 6 st/plåt

4 dl vetemjöl
1 3/4 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
1 dl kakao
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl olja
Dumlekolor (antal efter smak)
”Sockerbitar” (godiset) ca 1/muffin

Sätt ugnen på 175°C. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao. Rör om och blanda väl. Vispa ihop ägg, mjölk och olja i ca 1 minut med elvisp. Rör ner äggvispet i mjölblandningen. Rör till en jämn smet. Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i pappersformar för Amerikanska muffins. Dela på dumlekolorna och sockerbitarna. Fyll formarna till lite mer än hälften och lägg i dumlen. Fyll formarna med resten av smeten och tryck sedan försiktigt ner sockerbitarna. (dessa kommer sen smälta och bli krispiga på toppen). Grädda 20-25 minuter i mitten av ugnen.

Jag hoppade över sockerbitarna i slutet och jag gjorde dem i normalstora muffinsformar, fast amerikanska. Då blev det 12 stora muffins. Knappt man orkar en hel. Och jag gräddade dem i ca 18 minuter.

Annonser