Idag har Linnéa varit på vårdcentralen för vidare undersökningar ang hennes ev astma. Hon har ju problem till och från. Nu har det varit lugnt under sommaren, men så har hon ju knappt gjort något heller. De tror att det kanske kan vara ansträningsastma. Men än är det inte klart.

Provet idag gav  väl inte något större svar egentligen. Hon har sämre luftvolym eller vad man kan säga än vad hon borde ha för en tjej i hennes storlek och ålder. Men inga allvarliga avvikelser. Man kan säga att hon låg precis mitt emellan vad en frisk person och en med tydlig satma ska ha.

Vi, både Linnéa och jag ska göra en allergiundersökning den 13 september. Ett pricktest för att se om det är så att allergi kan ha ett samband med luftrörsproblemen hon upplever ibland. Känns jättebra att de verkligen utreder detta.

Linnéa säger själv att det kliar i ögonen när hon är med hundar och katter. Och även i näsan.

Mina ögonproblem verkar ju också vara allergi eftersom jag blivit mycket bättre sedan jag började med allergimedicin och droppar. Inte ett anfall hittills. Men jag känner väldigt mycket på morgonen och kvällen. Torra ögon och tät i näsan. Skulel gissa på kvalsterallergi eftersom det är året runt. Har även andra symtom som ögoneksem som är ganska typiskt.


Syns i yttre ögonvrån.
Efter några dagar med kortison är det mycket bättre, men det kommer och går.

Ialla fall ska det bli bra att få utreda det lite och kanske få  svar. Även om man inte kan göra så mycket åt saken.

 

Annonser